Učenici Privatne varaždinske gimnazije okušat će se u novim sportovima

Nakon uspješno završenog dvogodišnjeg projekta „Life is for everyone”, Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti – Gimnazija Žiger, na radost učenika koji vole putovati, družiti se, otkrivati, komunicirati, ponovno je uključena u veliki dvogodišnji sportski projekt Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions. U današnje doba, kad toliko vremena provodimo sjedeći, dobrodošao je projekt čiji je cilj poticati mlade na aktivno bavljenje sportom, promicanje zdravog načina života te stjecanje novih iskustava u prezentiranju i komunikaciji na engleskom jeziku.

Već na prvom sastanku na grčkom otoku Kefalonija, u gradu Argostoli, u školi domaćinu, 3. srednjoj školi Argostoli, (3rd High School of Argostoli) detaljno smo isplanirali cijeli hod projekta, zadatke i dužnosti, no također smo analizirali kako upravljati projektom, kako bi i ovaj projekt bio uspješan, ako ne i bolji nego naši prethodni.

Naši učenici s nestrpljenjem očekuju okušati se u jedrenju i veslanju u Jonskom moru, surfanju na ogromnim valovima u Portugalu, streličarstvu u Turskoj, rukometu i logorovanju u Makedoniji, a već u veljači iduće godine iskušat će se u skijanju u blizini francuskog grada Issoire. Mi ćemo za svoje partnere  kod nas organizirati aktivnosti badmintona i penjanja po stijenama.

Sastanak na Kefaloniji bio je prilika da predstavimo predstavnicima europskih zemalja našu lijepu zemlju, naš barokni grad Varaždin te županiju, ali i našu školu sa svim našim osobitostima i kvalitetama. Već tradicionalno i naši učenici i profesori zapaženi su po kvaliteti engleskog jezika kojim se služe kao i komunikacijskim i prezentacijskim vještinama. Sve nam to daje poticaja da se svesrdno uključimo u međunarodnu suradnju.