Naša je Gimnazija od 18. do 22. listopada bila domaćin u projektu ''Knowing sports, outdoor activities and traditions'' u koji su uključene škole iz Francuske, Grčke, Makedonije, Turske i Portugala. Nakon jednogodišnjeg odgađanja iz sigurnosnih razloga, dvadesetak učenika i desetak profesora sudjelovalo je u projektnim aktivnostima poštujući sve mjere i preporuke.

Radni je tjedan bio ispunjen zanimljivim i zabavnim aktivnostima oduševivši učenike i profesore koji su sa sobom ponijeli lijepa iskustva i sjećanja na boravak u Varaždinu. Prvi je dan bio posvećen igrama upoznavanja te predstavljanjima partnerskih škola, gradova i država, dok je poslijepodne provedeno u stručnom razgledu ulica i znamenitosti Varaždina te uživanju u zvucima zborske glazbe varaždinskog zbora Chorus Angelicus.

  

 

Drugi projektni dan bio je veoma intenzivan jer su učenici odigrali profesionalni turnir u badmintonu, a na postolje su nakon dva sata igre stali Portugalci i Turci. Nakon napetog turnira slijedilo je slobodno penjanje na stijenu u dvorani gdje su se učenici i profesori okušali u vještini za koju je potrebna velika snaga i koncentracija. Nakon ručka naši su učenici preuzeli uloge gradskih vodiča u čudesnom lovu na blagu. 

 

Srijeda je bio dan za izlet u Muzej neandertalaca, Krapinu i dvorac Trakošćan te za posjet probi KUD-a Hrvatskih željeznica Varaždin što je oduševilo naše goste jer su imali prilike vidjeti i čuti tradicionalne hrvatske plesove i glazbu.

U četvrtak i petak održane su evaluacije i sastanci u kojima su isplanirane nadolazeće mobilnosti. Jedan od bitnih aspekata projekta je i upoznavanje lokalne vlasti pa su tako profesori i učenici posjetili Gradsku vijećnicu Grada Varaždina gdje su ih u ime gradonačelnika Nevena Bosilja pozdravile pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Goranka Grgić.

Uz druženje, glazbu i ples zaključili smo veoma uspješan projektni tjedan, a već se spremamo i radujemo nadolazećim aktivnostima u prosincu u Sjevernoj Makedoniji.